3 tips tegen huidveroudering

gezichtsbehandeling

3 tips tegen huidveroudering

Helaas worden we allemaal ouder en dit ga je op een gegeven moment ook aan je huid zien. Toch kun je zeker wel iets doen tegen huidveroudering. Je kunt natuurlijk elke week naar een schoonheidssalon Arnhem gaan, maar je kunt ook zelf al veel doen! Wij geven je hieronder drie goede tips tegen huidveroudering.

1. Zonnebrandcrème smeren

De zon is de nummer één oorzaak van huidveroudering. Vaak maken we ons hier niet zo druk om, maar het zonnetje kan echt voor meer rimpels zorgen. Wil je huidveroudering tegengaan? Zorg er dan in ieder geval voor dat je je huid altijd beschermt met een zonnebrandcrème als je de zon in gaat.

2. Hydrateren

Een andere veel voorkomende oorzaak van rimpels is het onvoldoende hydrateren van de huid. Gelukkig zijn er voldoende hydraterende crèmes te vinden die je huid goed hydrateren. Om huidveroudering tegen te gaan kun je het beste dagelijkse een hydraterende dag- en nachtcrème gebruiken. Daarnaast is het ook belangrijk om je huid van binnenuit te hydrateren. Dit doe je door elke dag voldoende water te drinken (1,5 tot 2 liter). Water zorgt er namelijk voor dat afvalstoffen worden afgevoerd en het voedt tevens je huidcellen.

3. Eet chiazaden

Als je een stralende huid wilt krijgen, is het van belang dat je gezond eet. Een echte superfood die huidveroudering tegengaat is chiazaad. Dit soort zaden zijn namelijk een bron van antioxidanten die je huid bescherming bieden tegen veroudering. Je moet dit dus zeker toevoegen aan je voedingspatroon, als je een stralende huid wilt zonder rimpels. Chiazaden zijn heerlijk door de yoghurt, door een salade of op een cracker of broodje met kipfilet of kaas.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *