Advies over lenzenvloeistof

lenzen vloeistof

Advies over lenzenvloeistof

Gek genoeg krijg je als je contactlenzen gaat dragen geen of in elk geval te weinig advies over de lenzenvloeistof die je moet gaan gebruiken. Daarom kiezen nog steeds veel mensen ervoor om het met de goedkoopste lenzenvloeistof te doen. Dit kan echter grote gevolgen hebben. Als jij een vloeistof gebruikt die niet aansluit bij jouw ogen en bij de lens die je draagt, dan zul je al snel klachten ervaren.

Klachten aan het einde van de werkdag voorkom je met lenzenvloeistof

Die klachten ervaar je vaak zo tegen het einde van de dag als de ogen echt beginnen te irriteren en echt heel droog aanvoelen. Je hebt sterk de drang de lenzen uit te doen, terwijl dit helemaal niet nodig hoeft te zijn. Hoeft inderdaad, want dan moet je wel de juiste lenzenvloeistof gebruiken en niet de goedkope lenzenvloeistof van de Action of de lenzenvloeistof van de Action. Prima hoor, maar zijn die wel geschikt voor jouw specifieke situatie en passen die bij jouw ogen? Zaken die echt de aandacht vragen als jij alleen het beste wilt voor je ogen. Want hoe cliché dan ook; je hebt er maar een paar van en daar moet je gewoon dus heel erg zuinig op zijn. 

Afhankelijk van onder meer de levensduur en het gebruik van de lens

Het feit dat je te maken krijgt met geïrriteerde ogen kan te maken hebben met een tekort aan stoffen in de goedkope lenzenvloeistof. Vaak ontbreken er essentiële stoffen en vaak ook die stoffen die de lenzen moeten reinigen. Omdat die ontbreken kunnen eiwitten en bacteriën hun werk doen. Dat uit zich vervolgens in steeds troebeler zicht, in droge ogen en kan zelfs uitmonden in ontstoken ogen. Alleen door een bezoek te brengen aan de contactlenzenspecialist weet je wat de voor jou perfecte lenzenvloeistof is. Dit is overigens afhankelijk van zaken als het gebruikte materiaal bij de productie van de mens, de kenmerken van jouw ogen, de manier waarop jij de lenzen gebruikt en de levensduur van de contactlens. De specialist brengt al deze zaken samen en kan vervolgens naadloos aangeven wat de voor jou meest geschikte lenzenvloeistof is. En bij gebruik van de goede vloeistof, heb jij geen hinder meer van troebel zicht en is de kans op een ontstoken oog al helemaal gering.

Het verschil tussen de harde en de zachte lens

De contactlens heeft zich sterk ontwikkeld de afgelopen jaren. Er wordt bijvoorbeeld ander materiaal toegepast, iets waar de goedkopere lenzenvloeistof op geen enkele manier rekening mee houdt. Ook houden de vaak spotgoedkope aanbieders geen rekening met de verschillen in samenstelling tussen de harde en de zachte lens. En dus is het niet eens zo

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *