Coaching (omgaan met stress)

omgaan met stress

Coaching (omgaan met stress)

Wat is er nu vervelender dan om last te hebben van stress. Mensen worden steeds meer opgejaagd en moeten steeds meer presteren. Volgens een onderzoek van de Rijksoverheid hebben een miljoen mensen last van stress op het werk of last van burn-out klachten. Het is vervelend, dat het zo loopt. Bij acute stress is het belangrijk om direct in te grijpen. Hoe kun je echter omgaan met stress? De psycholoog Hilversum heeft er een goed antwoord op. Laten we het snel met je delen.

Positieve stress

Vreemd he! Het is ook mogelijk om last te hebben van stress als het juist goed met je gaat. Bij een promotie kan het veel druk opleveren. Je moet jezelf snel aanpassen en weer verder groeien. Het is belangrijk om natuurlijk ook met deze positieve stress goed om te gaan. Je wilt niet dat het omslaat naar de slechte stress!

Wat zijn de gevolgen van stress?

Met stress ben je fysiek en mentaal veel kwetsbaarder. Je hebt meer last van oorsuizen, verkoudheden, rugklachten, geheugenverlies, spierpijn en ook van hoofdpijn. Het is niet prettig. Daarnaast zit je gewoonweg niet lekker in je vel. Je kunt het leven niet echt aan. Het is daarom belangrijk om het onder controle te houden.

Hoe ga je om met stress?

Het is belangrijk om in de eerste plaats te bevestigen en in te zien, dat je last hebt van stress. Kijk eens naar je agenda, wanneer je voor het laatst wat leuks hebt gedaan voor jezelf of met je vrienden/familie. Waarom werk je teveel? Waarom geef je jezelf geen tijd? En er zijn nog veel meer belangrijke vragen welke je jezelf kunt stellen. Een psycholoog Hilversum kan je hier natuurlijk goed bij helpen.

Stress coaching

Het gaat hier natuurlijk om een coaching om van stress af te komen. Met stress leren omgaan is heel belangrijk. Het is belangrijk om het snel op te merken om er dan direct aan te gaan werken. Ook wanneer er een gebeurtenis voorvalt is het belangrijk om direct voorzorgsmaatregelen te treffen.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is ook goed voor mensen, die nog geen last hebben van stress om al te leren omgaan met stress. Weet wanneer je er last van hebt en wat het met je lichaam en geest kan doen. Door de beginnende problemen te zien en ontdekken is het mogelijk om op tijd in te grijpen. Sta ook open voor tips en feedback van je omgeving. Sluit je niet af. Iets wat natuurlijk ook veel stress kan opleveren.

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *