Gezondheidsproblemen voorkomen door gezond BMI

bmi op orde krijgen

Gezondheidsproblemen voorkomen door gezond BMI

Natuurlijk wil niemand overgewicht hebben. Het ziet er niet aantrekkelijk uit. Je voelt je er niet goed bij. Maar dat niet alleen. Uit steeds meer onderzoeken blijkt dat overgewicht tot allerlei andere gezondheidsproblemen kan leiden. Zo vernamen we laatst in het nieuws dat fors overgewicht ook de kans op kanker aanzienlijk vergroot. Overgewicht is een serieus probleem ook in Nederland. Dit valt wekelijks te zien in het programma Obese. Dit soort overgewicht is enorm schadelijk voor de gezondheid. Maar eigenlijk zou alle overgewicht verbannen moeten worden, vanwege de vele mogelijke gezondheidsproblemen waar dit aan kan bijdragen.

Afslanken is zo lastig en vervelend niet meer

Veel mensen die gewicht dienen te verliezen hebben het idee dat een dieet een verschrikking is. Maar tegenwoordig hoeft dit absoluut niet meer. Toegegeven er zijn zeker zaken die je absoluut uit je dieet dient te verbannen. Denk met name aan slechte koolhydraten zoals wit brood, spaghetti en rijst. En de koekjes en snoepjes en gebak natuurlijk.

Dit soort eten is sowieso erg ongezond. Maar van ander soort producten zijn er tegenwoordig eiwitrijke, koolhydraatarme varianten beschikbaar. Bijvoorbeeld, van pannenkoeken. Die speciale pannenkoeken zijn lekker en kun je zonder schuldgevoel consumeren. Ook zijn er speciale varianten van noedels en brood. Dit artikel beschrijft verder hoe een geschikt eiwitdieet voeding plan er ongeveer uit dient te zien.

Maaltijdvervangers

Verder handig zijn maaltijdvervangers. Dit zijn shakes die je kunt drinken en die je voor lange tijd een voldaan gevoel zullen geven. De goede merken maaltijdvervangers zitten ook nog eens vol met mineralen en vezels en vitamines die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Maaltijdvervangers helpen vooral in het begin van het dieet om snel af te slanken, en dit kan motiveren om door te blijven gaan. Op deze webpagina lees je meer praktijkervaringen van maaltijdshake gebruikers. Maaltijdshakes zijn tegenwoordig verkrijgbaar in tal van smaken van banaan tot en met koffie. Dus voor iedereen is er wel een lekkere shake te vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *