Vergelijken zorgverzekeringen heeft altijd zin

zorgverzekering

Vergelijken zorgverzekeringen heeft altijd zin

Staat dinsdag 12 november al rood omcirkeld in jouw agenda? Nee? Misschien toch slim om te doen. Op die dag zijn namelijk alle zorgverzekeringspremies voor 2020 bekend. Een overstap kan je niet alleen geld besparen, maar je ook een verzekering opleveren die beter aansluit bij jouw situatie. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten is bovendien zo geregeld. 

Het kabinet verwacht voor volgend jaar een verhoging van de maandelijkse zorgverzekeringspremie met ruim drie euro. Daarnaast gaat ook de korting op de collectieve zorgverzekeringen omlaag. Dit betekent dat iemand met een zorgverzekering afgesloten via de werkgever, vakbond of vereniging straks minder voordelen heeft. Het verschil tussen een gewone polis en de collectieve zorgpolis wordt namelijk kleiner.

 Aanvullende verzekeringen minder uitgebreid

Verder blijft het eigen risico met een bedrag van 385 euro gelijk, gaat de zorgtoeslag omhoog en wordt de basisverzekering uitgebreid. Maar de verwachting is ook, dat de aanvullende verzekeringen – voor bijvoorbeeld de tandarts – minder uitgebreid worden. Al deze veranderingen zorgen ervoor dat het verstandig is om te kijken of een overstap naar een andere zorgverzekeraar loont.

Kijk kritisch naar dekkingen en voorwaarden

Kijk daarbij niet alleen naar de premies van een verzekering, maar ook kritisch naar de dekkingen en voorwaarden. Verzekeraars passen namelijk bijna ieder jaar de vergoedingen van aanvullende verzekeringen aan. Dat betekent dat je hetzelfde bedrag betaalt als vorig jaar, maar minder vergoedt krijgt. Maar het kan ook andersom: soms kun je namelijk bij een andere verzekeraar dezelfde dekking krijgen tegen een lagere premie.

Vergelijken altijd zin

Zo heeft het vergelijken van zorgverzekeringen altijd zin. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste polis is jaarlijks zo’n 300 tot 400 euro. Daarnaast zijn er zoveel verschillende zorgverzekeringen, dat er altijd wel één te vinden is die echt aansluit bij jouw wensen. Een vergelijkingssite kan jou helpen bij het maken van de juiste keuze. Je vult je wensen in en krijgt direct de beste resultaten te zien. Kies de verzekering die bij jou past uit en sluit hem direct af. Je kunt hier de goedkoopste zorgverzekering vergelijken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *